Den Hvide Svane i VR

Så blev det længe ventede Facebook Connect event endelig overstået. Og ganske som mange havde forudset grundet diverse læk af billeder og info for nylig, så blev et spritnyt Oculus VR headset præsenteret.

Oculus Quest 2 hedder den nye hvide svane i virtual reality verdenen. Den har et meget smukt og rent design, og fremstår lettere og smartere end den store tunge sorte klods som Quest 1 var.

Oculus Quest 2 er en standalone all-in-one VR enhed ganske som sin forgænger, men med et langt mere potent motorrum. Den benytter nemlig den superfede Qualcomm Snapdragon XR2 chip med 6 GB ram, som leverer væsentligt mere power og højere opløsning end sine forgængere. Dette betyder at Oculus Quest rykker ikke bare en klasse op, men nærmere hele 2-3 stykker på én gang!

Billedemæssigt byder den på et helt nyt LCD display med 50% flere pixels og en opløsning på 1832 x 1920 pr. øje. Den vil kunne gå op til 90Hz opdateringsrate, hvilket vil blive introduceret efter lanceringen i oktober. Der er også indbygget IPD med tre indstillinger for hvor bredt der er mellem dine øjne.

Nye controllere skal der også til, og ved første øjekast ligner det lidt at man er gået tilbage til de første Rift controllere, da dimensionerne ser lidt større ud. Der skulle være bedre ergonomi i de nye controllere. Batteritiden skulle efter sigende også være blevet markant bedre med 3-4 gange længere batteritid end på Quest 1. Ganske god opdatering må man sige.

Oculus Quest 2 pakke

Komfortmæssigt byder Quest 2 på en rem ala den på Oculus Go, dog knap så upraktisk. Dette er sikkert valgt for at gøre det nemt at tage headsettet på for mange forskellige mennesker, og for at holde prisen nede. Oculus efterlader os dog ikke uden valgmuligheder denne gang. De vil nemlig tilbyde forskelligt komfort tilbehør, som fx en Elite Rem og en Elite Batteri Rem. Og et “Fit Kit” med forskellige ansigts covers man kan lægge ind i headsettet for at gøre det bedre for folk med briller, etc. De har også indgået et samarbejde med Logitech om at levere diverse tilbehør såsom høretelefoner, keyboards, osv.

Oculus Quest 2 er også blevet 10% lettere end sin forgænger og vejer kun 503 gram. Batteritiden er ca. som sin forgængers og byder på en 2-3 timers spilletid inden man skal oplade den.

Priserne på Oculus Quest 2 bliver følgende:

299 dollars for 64 GB modellen

399 dollars for 256 GB modellen.

Så i Danmark vil det nok være omkring 2.500 kr. for den mindste og 3.500 kr for den største.

Superpriser for så lækkert et VR headset, hvis du spørger mig!

Oculus Quest 2 kan købes fra den 13 oktober.